Højskoledag

Lørdag 3. februar kl. 9.00-15.00 - Højskoledag – Landskab og forankring

Fælles morgenmad kl. 9.00

Verden er under forandring – kriser synes at lappe ind over hinanden, og samtidigt er vi her med krop og sind. Vi står med vores fødder på et sted og i en tid. Vi står i et landskab, som vi mennesker påvirker, men også et landskab som påvirker os – går ind i os. Kan ord med udgangspunkt i landskab og mennesker skabe sammenhænge og forankring i en verden i forandring?
Vi har inviteret forfatterne Malte Tellerup og Dorthe Nors, og de vil på hver deres måde sætte ord på erindring, identitet, landskab og forankring.

Fælles morgenmand kl. 9.00

 

Malte Tellerup

Kl. 9.45 ’Litterær jordbund’ ved forfatter Malte Tellerup
Malte Tellerup kommer til at kredse om spørgsmål som nærhed, lokalkendskab og om, hvordan litteraturen kan skabe forankring og omsorg for en verden under forandring, og det set fra danske provinser. Han vil tale om forbindelserne mellem landskaber og mennesker og fokusere på sprogets mulighed for at skabe sammenhænge.
Malte Tellerup er født 1989 på Fyn, hvor han også er vokset op. Han er cand.mag. i litteraturvidenskab. Malte Tellerup debuterede i 2017 med romanen ’Markløs’, for hvilken han i 2018 modtog Blixenprisen som ’Årets litterære talent’. Siden er romanerne ’Hedeselskabet’ og ’Spræng fabrikken’ udkommet, og til november kommer romanen ’Mestrene’.

Fælles middagsmad kl. 11.45

Kl. 12.45 ’En linje i verden’ ved forfatter Dorthe Nors
Dorthe Nors tog et år ud af sit travle liv som internationalt arbejdende forfatter og kørte op og ned fra Skagen til Den Helder i Holland for at skrive om landskab, erindring og identitet på en af klodens farligste og smukkeste kystlinjer. Det blev til værket ’En linje i verden’, et værk som også fotografen Henrik Saxgren står bag. Dorthe Nors, der selv bor på den jyske vestkyst, vil fortælle om arbejdet med bogen, temaer i forfatterskabet og forholdet mellem den geografi hun bor i, og den store verden hun skriver og arbejder i.
Dorthe Nors er født 1970 i Herning, men opvokset i det lille landsogn Sinding-Ørre. Hun er cand.mag. i nordisk litteratur og kunsthistorie. Dorthe Nors debuterede i 2001 med romanen ’Soul’. Siden er udkommet flere forskelligartede værker, som er oversat til op til 25 sprog, ligesom hun har skrevet essays i udenlandske aviser. Dorthe Nors har været nomineret til flere priser, således var hun finalist til The Man Booker International for bogen ’Spejl, skulder, blink’.

Eftermiddagskaffe og kage serveres undervejs. 

Vi slutter kl. 15.00.

Pris: 225 kr.
Tilmelding senest mandag 29. januar til kirkekontoret.

   Aktiviteter